Vergelijken mogelijkheden lichtadvies

Lies Hansen Light & Design  
A van Ostadelaan 6, 3583 AJ Utrecht. | +31 (0)30 252 26 36

 

Vergelijken van de verschillende lichtadvies mogelijkheden

 • Online flits lichtadvies

  LH Light Design | online lichtadvies

  Wil je zelf een lichtplan opstellen maar heb je geen idee hoe?  

  Of vraagt de aannemer waar je de lichtpunten wilt hebben in je huis?

  Of merk je , nu je ouder wordt, dat je behoefte hebt aan beter licht? 

  Maak dan gebruik van ons online lichtadvies.

   Intake
  Via online formulier of e-mail.
  Op basis van eigen beschrijving (interieur indeling),  tekening (schets) of foto. 
  locatie bezoek

   Advies
  Een gediplomeerd lichtadviseur maakt in een paar uur de indeling voor de algemene basisverlichting. Vult dit aan met functionele verlichting en geeft ideeën voor de sfeerverlichting. Het is belangrijk om een goede mix tussen deze drie te vinden.

   Presentatie
  Via beveiligde download van een pdf (per ruimte).
  armaturen voorstel

   Tijd
  Binnen 72 uur * gereed beschikbaar als download. 

  ( * wachtijden voor online flits lichtadvies gedurende de 2e lockdown  COVID19-maatregelen periode 19 jan, kunnen oplopen tot 7 dagen)

   Prijs
  €199   NU:
  €105, -  (incl. BTW)

  onlinelichtadvies  direct aanvragen

  Ontvang gelijk de lichtbeleving tips voor je huis

 • Lichtplan

  Ga je verhuizen, verbouwen of restylen van je woning? Denk dan niet alleen na over bijvoorbeeld de keuken of het interieur, maar hou ook rekening met het licht in je huis. Maak vooraf en op tijd een lichtplan. Dit voorkomt teleurstellingen bij de inrichting van je huis achteraf. 

  Voor elke inrichting en budget is er een lichtplan mogelijk.


   Intake gesprek / locatiebezoek
  We plannen, indien mogelijk, een intake gesprek op locatie. Dit gesprek duurt ongeveer 1-2 uur. We bespreken je wensen, de technische mogelijkheden en budget voor 1 ruimte, bijvoorbeeld de begane grond met aangrenzende keuken. In dit gesprek worden vaak de eerste ideeën geboren.

  Bij voorkeur ontvangen we een plattegrond of bouw- en werktekeningen van de aannemer.

   Plan
  Een gediplomeerd lichtadviseur maakt de indeling voor de algemene basisverlichting. Vult dit aan met functionele verlichting en geeft ideeën voor de sfeerverlichting. Het is belangrijk om een goede mix tussen deze drie te vinden.

  In ons lichtplan houden we rekening met de bouwkundige en technische mogelijkheden van de ruimte en laten we zien wat je met een doordacht lichtplan kan bereiken. Het plan dat wij maken is een professioneel lichtplan en het vormt een uitstekende basis voor elke aannemer of architect. 

  De lichtpunten zijn schematisch uitgewerkt in een werktekening ( met 3D beelden, gedetailleerde maatvoering en lichtberekeningen)
  Je ontvangt een sfeerimpressie van de voorgestelde type armaturen (inbouw/opbouw, wand/staande/hang, direct/indirect of diffuus-licht). We zijn volledig merk onafhankelijk en hebben veel kennis van armaturen, domotica en LED.

   Presentatie
  In een gesprek van ongeveer 2 uur lichten we het lichtplan toe. We bespreken de keuze mogelijkheden en de opties. Na afloop van dit gesprek, ontvang je het volledige lichtplan uiteraard ook in een pdf.

   Levering en installatie
  Afhankelijk van jouw keuze, kunnen wij de armaturen of onderdelen leveren. Indien je bij ons de armaturen afneemt, kunnen wij ze ook voor je installeren. Wij werken met een super team van installateurs. Hou er bij de installatie rekening mee dat je dit altijd door een erkend installateur laat doen. 

   Tijd
  Dit lichtplan heeft een minimale doorlooptijd van 10 werkdagen. Afhankelijk van elkaars agenda.  

   Prijs
  €499, -  (incl. BTW) voor 2 ruimtes

    

  Lichtplan direct aanvragen

  Ontvang gelijk de lichtbeleving tips voor je huis

 • Lichtontwerp

  Ontvang een uniek, creatief en onderscheidend ontwerp op basis van adviesgesprekken en eigen

  (bouw-) ontwerptekeningen. Als onafhankelijke lichtprofessional versterken wij de architectuur, het interieur of de buitenruimte rekening houdend met comfort, sfeer, veiligheid, duurzaamheid en kostenreducties. De uitwerking in het lichtplan zijn met de noodzakelijke lichtberekeningen en maatvoeringen. We stroomlijnen hiermee het proces naar architect en aannemer.

   Kennismaking
  We voeren eerst een gesprek bij jou of bij ons ter kennismaking. In dit gesprek lichten we onze werkwijze toe en bepalen we eventueel de volgende stappen.

  Soms worden als lichtprofessional alleen ingehuurd door een architect of project-, ontwerpteam

   Intake gesprek / locatiebezoek
  Het intake gesprek duurt ongeveer 1-2 uur. We bepalen de ruimtes of aantal m2, bijvoorbeeld de begane grond met aangrenzende keuken, bespreken je wensen, de technische mogelijkheden en het budget.

  Bij voorkeur ontvangen we bouw- en werktekeningen van de architect, projectontwikkelaar of aannemer in een zo vroeg mogelijk stadium.

  Voor grotere en meer omvangrijke projecten en voor projecten in de openbare ruimte, ontvang je vooraf een urenindicatie voor het ontwerp.

   Ontwerp
  Een gediplomeerd lichtadviseur maakt een concept lichtontwerp. We houden hierbij rekening met de programma van eisen en laten in 3D beelden de mogelijkheden zien van wat een doordacht lichtontwerp kan doen voor je kantoor, winkel of huis. 

  Het plan dat wij maken is een professioneel lichtplan en het vormt een uitstekende basis voor elke aannemer of architect. Lichtpunten en armatuur positioneringen worden uitgewerkt met een gedetailleerde maatvoering en de eventueel benodigde lichtberekeningen.

   Presentatie
  In een gesprek van ongeveer 2 uur lichten we het lichtontwerp toe. We bespreken de keuze mogelijkheden en de opties. Op basis van jouw keuze vullen we het ontwerp  aan en voeren we eenmalig een correctie uit. 

   Levering en installatie
  Afhankelijk van jouw keuze, kunnen wij de armaturen of onderdelen leveren. Indien je bij ons de armaturen afneemt, kunnen wij ze ook voor je installeren. Wij werken met een super team van installateurs. Hou er bij de installatie rekening mee dat je dit altijd door een erkend installateur laat doen.

   Tijd
  Doorlooptijd is afhankelijk van project en omvang. 

   Prijs
  Per project maken we vooraf een urenbegroting. De totale kosten zijn o.a. afhankelijk van 3D ontwerp, lichtberekening(en) en projectbegeleiding.
  * ( Wij worden ook als lichtprofessional ingehuurd door (interieur)architect,  projectontwikkelaar of installateur en ontwerpen voor hen lichtplannen voor o.a. retail, horeca, bibliotheken en zorginstellingen. Neem contact op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte.)

  Het ontwerpen begint met 8 uur per ruimte of  verdieping,
  vanaf €1.450, -  (incl. BTW)

  Afspraak maken kennismaking

  kennismaking is vrijblijvend

Snel deskundig advies : Online Meeting

We hebben ook de mogelijkheid voor een online meting bij een lichtadvies. We doen het locatie bezoek online of we spreken het lichtadvies via een videocall door.  Daarnaast bieden wij de gelegenheid tot click & collect gedurende de lockdown

kies je datum en tijd
kies je datum en tijd

uitgebreid advies, 

door een gecertificeerd professional.

uitgebreid advies, 

door een gecertificeerd professional.