LichtontwerpTijdelijke fietstunnel Beethovenstraat Amsterdam
oplevering februari 2019 

Concept: Samen met het licht


Een tunnel waar niemand ongemerkt doorheen fietst.


Of je nu haast hebt om  ‘s ochtends de trein te halen, naar je werk gaat, met je kind op weg bent naar de crèche of als je ’s nachts terugfietst van een studentenfeest, je wordt begeleid door het licht.


Veilig samen met het licht. Toch even remmen, dan maar een trein later. Verwondering op het gezicht van jouw kind  Want jij bent diegene die het licht activeert, het aanzet en het licht laat bewegen.

Deze tijdelijke tunnel vormt ook de kleurverbinding tussen de twee bestaande onderdoorgangen. De kleuren van deze bestaande tunnels , de rode vlakken en blauwe vlakken,  komen via het kleurenspectrum terug in de wielen van LED licht  van de zwart silhouetten fietsen aan de muur. Geactiveerd van blauw naar rood en andersom, zodra jij er langs rijdt van de ene tunnel naar de andere.

In deze tunnel ben je nooit alleen, jij bent samen met het licht.


Projectgegevens 


Project : Tijdelijke fietstunnel Beethovenstraat Amsterdam, oplevering februari 2019
Opdrachtgever: Amsterdam Zuidas en World Trade center Amsterdam.
Lichtontwerp:  Drs. Stephanie de Boer- Hansen , Lies Hansen Light & Design, Utrecht
Project uitvoering: Lex Oudshoorn, Lumensolutions, Alphen a/d Rijn 

Zie ook website Zuidas

An image
An image
An image


An image
An image
An image


Geïnteresseerd?
Maak een afspraak


Wij nemen altijd eerst contact met je op om een datum en tijd te bepalen voor een eerste gesprek.

Wij gebruiken de informatie die je op dit formulier invult om contact met je op te nemen en lichtplan informatie te geven. We sturen je gegevens nooit door naar derden. Voor meer informatie over ons privacybeleid , zie op de website. Door hieronder te klikken, gaat je ermee akkoord dat wij deze informatie kunnen verwerken in overeenstemming met de privacy voorwaarden.

 • Onze expertise is licht. Als gecertificeerde lichtprofessionals geven we lichtadviezen, van ontwerp tot installatie. Dit doen wij voor particulieren, bedrijven & Instellingen en gemeentes

 • Benut onze ruim 25 jaar opgebouwde expertise van  lichtontwerp, zowel bij nieuwbouw projecten als bestaande bouw. Een  speciale expertise als ondersteuning voor een projectontwikkelaar of architect.


Onze stappen :


 1. AFSPRAAK (INTAKE)
  We voeren eerst een gesprek bij jou of bij ons.  Aan de hand van dit oriënterend gesprek, waaruit de wensen en de globale lijnen van het project met u besproken worden, worden vaak de eerste ideeën geboren;

 2. LOCATIEBEZOEK
  Voor het daadwerkelijke lichtonwerp is een bezoek aan de locatie van wezenlijk belang. Een enkele keer kan worden volstaan met het tonen van 3D animaties of projecttekeningen;

 3. PRESENTATIE LICHTONTWERP
  We werken het concept uit in een lichtontwerp plan. Bepalen de verschillende lichtpunten voor de basis-, functionele- en sfeerverlichting en maken nodige lichtberekeningen.

 4. UITVOERING & INSTALLATIE
  Wij nemen vaak deel in het projectteam als lichtadviseur en klankbord voor vragen. Ook is het mogelijk dat wij zorgdragen voor de volledige uitvoering van de lichtinstallatie en projectmanagement bij (kleinere) projecten. 


Geregistreerd lichtontwerper: LR 66.030